תזונה שמחמירה את מצבם של הסובלים מדליפת שתן

מהי תזונה שמחמירה את מצבם של הסובלים מדליפת שתן? ובכן, במילים פשוטות, יש שיגידו שהקשר בין תזונה לדליפת שתן שולי יחסית, ועם זאת, יש שיגידו שישנם רכיבי תזונה שיכולים דווקא להחמיר או להקל מאוד על המצב, לפחות בחלק מהמקרים.

 

מהי תזונה שמחמירה את מצבם של הסובלים מדליפת שתן?

באם נרצה לציין ארבעה אספקטים אשר ביכולתם להשפיע על דליפתן שתן, נוכל לציין 4 שיש המייחסים להם השפעה מסוימת על התופעה, לרבות צריכת נוזלים לפני שינה, צריכת קפאין, צריכת אלכוהול ואף השמנת יתר. מקרה קלאסי של תזונה שמחמירה את מצבם של הסובלים מדליפת שתן יכול להיות צריכת אלכוהול. בהינתן רמות גבוהות ומתעלות של אלכוהול בדם, אפשר שייכנס לתוקף מנגנון ביוכימי, אשר מיחסת לו  דיכוי הפרשת הורמון וזופרסין– הורמון נגד השתנה.

יש שיגידו שהורמון זה מתחיל ומופרש מבלוטת יותרת המוח ותפקידו לווסת הפרשת שתן. לכאורה, על ההורמון לווסת את הפרשת השתן בהתאם לכמות הנוזלים בגוף כמו גם לכמות המלחים בדם. ובאם הוא מדוכא, בהקשר זה על ידי צריכת אלכוהול, אפשר שהריכוז שלו בדם יהיה נמוך יחסית, ושכמויות גבוהות של מים בשתן (שאינן בתקן) יופרשו. כלומר, במילים אחרות, נפח השתן יהיה גדול יותר מהצרכים הפרופורציונאליים של הגוף. טיפ למתקדמים: יש המייחסים מצב זה להנגאובר – התייבשות עקב השתנת יתר. באם כבר קיימת תופעה הקשורה לבריחת שתן, אפשר שצריכת אלכוהול, במקרה זה תחמיר אותה.

 

אלו תסמינים מקושרים עם השמנת יתר?

תזונה שמחמירה את מצבם של הסובלים מדליפת שתן יכולה להתקשר גם להשמנת יתר. באופן מעניין, דווקא בגלל התזונה המקושרת לאותה השמנת יתר – אותה תזונה יכולה להשפיע גם על תופעת בריחת שתן. השמנת יתר, ובשימת דגש – השמנה בטנית, יכולה לתרום להיווצרות לחץ על שלפוחית השתן, בידי רקמת שומן בטנית.

 

האם מומלץ להימנע מצריכת קפאין ונוזלים לפני השינה?

מקרה אחר המקושר אל תזונה שמחמירה את מצבם של הסובלים מדליפת שתן, הוא דווקא צריכת קפאין. יש שיסבירו זאת על ידי הגדרתו של קפאין כסם פסיכואקטיבי ממריץ. וגם אם נמנעים מקפה, ניתן למצוא אותו בקקאו, בשוקולד, תה, משקאות אנרגיה – וכו'. בין פעולותיו של הקפאין הינן לחסום קולטנים לאדנוזין, המעודד האטת פעילות תאים. ובכך, לעודד הגברת פעילות תאית ושחרור אדרנלין. בין תופעות הלוואי של הקפאין ניתן למנות הטלת שתן מרובה (כמו גם הגברת דופק והעלאת לחץ דם). על פי כן, ישנם מסורות טיפול מסוימות בדליפת שתן הכוללות המלצות כנגד מצריכת קפאין. אין מייחסים לקפאין דליפת שתן, אלא רק את היכולת להחמיר תופעה קיימת של דליפת שתן. ועל פי כן המלצה זו.

באופן דומה, יש להימנע מצריכת נוזלים לפני השינה. כן, גם קפאין וגם מים ואפילו מאכלים שונים שיש בהם כמות גבוהה של נוזלים. כמו מרק.

 

 

אהבתם את המאמר?

שתפו בפייסבוק
שתפו בווטסאפ
שלחו במייל
הדפיסו

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך

לקביעת פגישת ייעוץ חינם

דילוג לתוכן